Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Γεμιστές χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο

Γεμιστές χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο
Υλικά

4 χοιρινές μπριζόλες από τα πλευρά

Για τη γέμιση
2 πιπεριές κόκκινες ψημένες και αποφλοιωμένες
2 πιπεριές πράσινες ψημένες και αποφλοιωμένες
1 κ.σ κρέμα σκόρδου
2 κ.σ τριμμένη γραβιέρα
Αλάτι, πιπέρι, κόλιανδρο

Για το ψήσιμο

3 κ.σ ελαιόλαδο
1 φλιτζανάκι κονιάκ
1 φλ. Ζωμός πουλερικών ή λαχανικών

Διαδικασία

Ψιλοκόβουμε τις ψημένες πιπεριές ,προσθέτουμε τη κρέμα σκόρδου, τη γραβιέρα . καρυκεύουμε. Με το παραπάνω μίγμα γεμίζουμε τις χοιρινές μπριζόλες .με ένα μαχαίρι χαράζουμε τη χοντρή πλευρά του κρέατος έτσι ώστε να σχηματίσουμε θήκη .ρίχνουμε τη γέμιση με ένα κουτάλι στη θήκη και πιέζουμε τις άκρες για να κλείσουν καλά.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι και θωρακίζουμε τις γεμιστές μπριζόλες σε μέτρια φωτιά. Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί. Μέσα στο τηγάνι προσθέτουμε το κονιάκ και το ζωμό λαχανικών .μόλις ζεσταθούν καρυκεύουμε και τα ρίχνουμε πάνω από τις μπριζόλες .ψήνουμε τις μπριζόλες στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 -40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου