Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Πίτσα τηγανητή

«Πίτσα τηγανητή»
Τα υλικά για τη συνταγή:
225 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. νερό
Για τη γέμιση
4-5 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 κονσέρβα ντοματάκια ολόκληρα
1 φλ φέτα θρυμματισμένη
½ φλ τυρί τσένταρ τριμμένο
1 φλ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι , πιπέρι
Ρίγανη ξερή, βασιλίκό φρέσκο
Διαδικασία
Σε ένα μπόλ αναμιγνύουμε το αλεύρι κοσκινισμένο , το αλάτι και το πιπέρι. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση και ρίχνουμε 2κ.σ. λάδι και 4 κ.σ. νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Αν δούμε ότι σφίγγγει πολύ μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό ακόμα.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε στρογγυλό σχήμα έτσι ώστε να χωράει στο τηγάνι.
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε . Αφήνουμε 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί η βάση και να ροδίσει και αναποδογυρίζουμε τη ζύμη σε ένα πιάτο. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη και ξαναβάζουμε τη ζύμη στο τηγάνι με την ψημένη πλευρά πάνω. Αλείφουμε με ντοματοπελτέ. Συνεχίζουμε με ντοματάκια και τα υπόλοιπα υλικά.
Τηγανίζουμε για ακόμη 5-6 λεπτά. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε την πίτσα στο γκρίλ του φούρνου να λιώσουν καλύτερα τα τυριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου