Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Κοχύλες γεμιστές με κρέμα σπανάκι

«Κοχύλες γεμιστές με κρέμα σπανάκι» μας ετοιμάζουν σήμερα οι «Νηστικοί Πράκτορες».
Τα υλικά για τη συνταγή:
20 κοχύλες
500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
200 γρ. ζαμπόν καπνιστό ψιλοκομμένο

200 γρ. ανθότυρο

2 κ.σ κέτσαπ βιολογικό

2 αυγά

½ φλ. ελαιόλαδο

1 φλ. Τυρί Έμμενταλ τριμμένο

Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο

Για την κρέμα:
2 αυγά

250 κρέμα γάλακτος

1 κ.σ κέτσαπ βιολογικό

Διαδικασία
Σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το πράσο και το σπανάκι. Καρυκεύουμε και μόλις μαραθούν αποσύρουμε από τη φωτιά. Τα πολτοποιούμε και μετά προσθέτουμε το ανθότυρο λιωμένο, το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το κέτσαπ. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα. Καρυκεύουμε.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά της κρέμας και προσθέτουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Βράζουμε αλ ντέντε τα κοχύλια τα στραγγίζουμε και τα γεμίζουμε με το πολτοποιημένο μίγμα . Μπορούμε να τα γεμίσουμε είτε με κουταλάκι είτε με κορνέ. Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι.τα περιχύνουμε με τη κρέμα και πασπαλίζουμε με το έμενταλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου