Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Χοιρινό γλυκόξινο στο τηγάνι

«Χοιρινό γλυκόξινο στο τηγάνι» μας ετοιμάζει σήμερα η Ντίνα Νικολάου
Υλικά για 4 άτομα
1200 κιλό χοιρινό μπούτι κομμένο σε μικρούς κύβους
1 φλ. Αλεύρι

½ φλ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια σε φέτες

2 πράσα σε ροδέλες

2 κ.σ σταφίδες μαύρες

2 κ.σ ζάχαρη καστανή

½ φλ. Ξύδι βαλσαμικό

1 /2 φλ. Κονιάκ

2-3 φλ. Ζωμός βοδινού

Αλάτι, πιπέρι, δαφνόφυλλο, μπαχάρι
Διαδικασία
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με τα πράσα μέχρι να μαραθούν. Μόλις ροδίσουν προσθέσουμε λίγο ζωμό. Μόλις πιουν τα υγρά τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να καραμελώσουν. Αλατοπιπερώνουμε.
Στο κονιάκ ενυδατώνουμε τις σταφίδες.
Σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Περνάμε τα κομματάκια χοιρινού από το αλεύρι και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κονιάκ και το βαλσάμικο. Καρυκεύουμε. Προσθέτουμε ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτεί. Μόλις μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε τα καραμελωμένα κρεμμύδια –πράσα, τις σταφίδες και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά να δέσει η σάλτσα.

Θα τα σερβίρουμε με τηγανητά πατατάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου