Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Κεφτέδες φρικασέ με πράσα και σέλερι

Κεφτέδες φρικασέ με πράσα και σέλερι» μας ετοιμάζει για σήμερα η Ντίνα Νικολάου με τη βοήθεια του Θανάση Πάτρα στους «Νηστικούς Πράκτορες».

Υλικά για 4 άτομα

Για τους κεφτέδες

800 γρ. χοιρινός κιμάς

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί

2 αυγά

5 κ.σ αλεύρι

Μαϊντανός φρέσκος

Αλάτι, πιπέρι

Λάδι για τηγάνισμα

Για το φρικασέ

½ φλ. Ελαιόλαδο

4 πράσα

700 γρ. κλωνάρια σέλινου με τα φύλλα

Για το αυγολέμονο

2 αυγά

1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)

Διαδικασία

Κεφτέδες : μουσκεύουμε το ψωμί σε λίγο νερό, το στύβουμε και το θρυμματίζουμε σε ένα μεγάλο μπολ . προσθέτουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, ένα φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια τα οποία αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Φρικασέ: σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σέλερι κομμένο σε κομμάτια και τα πράσα κομμένα σε ροδέλες . αλατοπιπερώνουμε. Μόλις μαλακώσουν προσθέσουμε 4 φλ. βραστό νερό. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε ώσπου να μαλακώσει το σέλερι.

Αυγολέμονο: στα τελευταία λεπτά μαγειρέματος του φαγητού , σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά για να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα. Παίρνουμε 1 φλ. Ζουμί από την κατσαρόλα και το ρίχνουμε αργά στο αυγολέμονο, συνεχίζοντας το χτύπημα. Μόλις το μίγμα γίνει κρεμώδες , το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, σβήνουμε τη φωτιά και ανακινούμε το σκεύος να πάει το αυγολέμονο παντού. Σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου