«Μπράουνις τσίζκεικ» μας ετοιμάζει για γλυκό σήμερα η Ντίνα Νικολάου στους «Νηστικούς Πράκτορες».
Υλικά για 16 μπράουνις
Για το μίγμα των μπράουνις
90 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
90 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
120 γρ. μαργαρίνη σε κομματάκια
150 γρ. ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
1 πρέζα αλάτι
Για το μίγμα τσιζκεικ
250 γρ. τυρί κρέμα
1 κρόκο αυγού
70 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
Διαδικασία
Για το μίγμα τσιζκεικ: αναμειγνύουμε τα υλικά και τα χτυπάμε με αυγοδάρτη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι με διαστάσεις 20Χ20 εκ.
Για το μίγμα μπράουνις : λιώνουμε τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη σε μπεν-μαρί,αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει ελαφρώς.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μίγμα.
Ενώνουμε το μίγμα των αυγών με το μίγμα της σοκολάτας . προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινίζοντας το. Ανακατεύουμε μαλακά.
Απλώνουμε το μίγμα μπράουνις στο ταψί .προσθέτουμε το μίγμα τσίζκεικ και κάνουμε με ένα πιρούνι ή ένα μαχαίρι σχήματα.
Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά αν μας αρέσουν τα μπράουνις να είναι λίγο υγρά στο εσωτερικό . αν μας αρέσουν πιο καλοψημένα τα ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου