Μοσχαρίσιες μπριζόλες με κρέμα σκορδάτη
Υλικά
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες (από μοσχαράκι γάλακτος) πάχους 1,5 εκ
4 κ.σ τυρί κρέμα
1 σφηνάκι κονιάκ
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ:
1 κεφάλι σκόρδο
4 κ.σ ελαιόλαδο
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο. Ροδίζουμε τις μοσχαρίσιες μπριζόλες και από τις 2 πλευρές . κατόπιν τις αποσύρουμε από το τηγάνι και τις αλατοπιπερώνουμε . προσθέτουμε στο τηγάνι το κονιάκ, λίγο νερό, τη κρέμα σκόρδου και το τυρί κρέμα. Καρυκεύουμε και μόλις πήξει λίγο την αποσύρουμε από το τηγάνι . προσθέτουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι και τις ζεσταίνουμε λίγο . τις σερβίρουμε αμέσως .
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ:
Καθαρίζουμε το σκόρδο και αφαιρούμε τη φύτρα.Βάζουμε το σκόρδο σε ένα κατσαρολάκι, σκεπάζουμε ισα-ισα με νερό και σιγοβράζουμε.Σε ένα γουδί πολτοποιούμε το σκόρδο με ελαιόλαδο και προσθέτουμε το αλάτι, το θυμάρι και τη ρίγανη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου